elbowengine01
elbowengine02
elbowengine03

Elbow Engine

ROC van Amsterdam | Opleiding fijnmechanische techniek | Project Elbow EngineDe Elbow Engine is een vergelijkbaar project als de Stirlingmotor. Leerlingen krijgen een Engelse blauwdruk van de Elbow Engine.

De opdracht is om deze blauwdruk om te zetten in mm maten, waarbij de afmetingen zoveel mogelijk op mooie ronde maten moeten uitkomen.

De afmeting van één Engelse duim (25,4 mm) zal dan afgerond moeten worden naar b.v. 25 mm. Deze actie heeft natuurlijk enorme gevolgen voor de samenstelling van de onderdelen. Het ene onderdeel wordt door de afronding kleiner waardoor het andere onderdeel aangepast zal moeten worden om nog te passen en te kunnen functioneren.

Alle onderdelen en de samenstelling worden in het 3D tekenpakket Solidworks getekend en er kan meteen gecontroleerd worden of alles past en functioneert.

Als laatste wordt de elbowengine daadwerkelijk in de werkplaats verspanende technieken gemaakt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van conventionele- en CNC gestuurde draai- en freesmachines.

Video Elbow Engine