• Vlamhapper

  Vlamhapper

  Project van de 3e klas FMT

  De vlamhapper is een bestaand concept waar de leerlingen de bestaande tekeningen naar eigen inzicht aanpassen en tekenen in het 3D teken programma Solidworks.

  Een deel van de opdracht is om onderdelen die uit 3 stukken bestaan te beperken naar 1 onderdeel. Met de juiste werktekeningen gaan de leerlingen de werkplaats verspanende techniek in. Hierbij wordt gebruik gemaakt van conventionele en CNC gestuurde draai- en freesmachines.

 • Lasersnijder

  Lasersnijders

  Voor metaal en kunststof!

  Vanaf schooljaar 2013/2014 zijn er twee lasersnijders bij opleiding FMT & WTB. De ene lasersnijder is geschikt voor metaal de andere voor kunststof. Beide machines beschikken over een vierde as

 • Solar Boat Race 2014

  Solar Boat Challenge

  In Nederland en Monaco!

  Leerlingen van de opleidingen Werktuigbouwkunde en Mechatronica niveau 4 uit de derde en vierde klas van het College Westpoort zijn vanaf september vorig jaar bezig geweest met het ontwerpen van een nieuwe solarboot. Gedurende het bouwproces wordt elk team op verschillende tijdstippen door de technische commissie van de Solar Powered Boats beoordeeld.

  Meer informatie over de race kun je vinden bij nieuws!

 • 1
 • 2
 • 3

Techniek Pact Amsterdam getekend

ROC van Amsterdam | Opleiding fijnmechanische techniek | Nieuws - Techniek Pact AmsterdamOp maandag 13 mei hebben bestuurders uit het onderwijs en het bedrijfsleven met minister Bussemaker (OCW), minister Asscher (SZW), minister Kamp (EZ) en staatssecretaris Dekker (OCW) het Techniekpact in het Science Center NEMO ondertekend.

Het pact moet de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de technieksector verbeteren en daarmee het tekort aan technisch personeel terugdringen. In het Techniekpact staan concrete afspraken tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid.

Vanuit het ROC van Amsterdam waren de opleidingen Fijnmechanische Techniek en Werktuigbouwkunde aanwezig om samen met leerlingen een demonstratie 3-D printen te geven.

techniekpact05
techniekpact06
techniekpact07
techniekpact08
techniekpact09
techniekpact01
techniekpact02
techniekpact03
techniekpact04

Opendag FMT


Donderdag 14 maart 2019

van 16.00 tot 20.00 uur

Tempelhofstraat 80
1043 EB Amsterdam

Of maak een privé afspraak: 020-5791436

Lees meer